Необходимост от професионални компютърни услуги

Необходимост от професионални компютърни услуги

Необходими ли са компютърните услуги?

ИТ услугите и в частност професионалните компютърни услуги се търсят все повече. Предвид на огромното количество компютри, лаптопи, таблети, нетбуци, ултрабукс и смартфони, които се ползват в цял свят търсенето на услуги расте.

Търсенето на добри компютърни специалисти расте

Фирмите, които изпълняват ит услуги: компютърни и софтуерни услуги не са достатъчни, за да отговорят на голямото търсене. Не бива да забравяме, че голяма част от по-възрастното население, за разлика от по-младите хора, не са в състояние сами да се справят дори с по-елементарните трудности, които възникват по време на ползването и които могат да се случат с тяхната компютърна техника.

Преинсталиране на техниката при проблеми.

Необходимост от професионални компютърни услугиНай-чести проблеми при компютрите са необходимостта от преинсталиране на операционната система през няколко години. Особено в случаите когато липсва редовна профилактика и абонаментна компютърна поддръжка се налага по-често да се преинсталира. Също така световен проблем номер едно е заразяването с вируси. Хакерските атаки, източване на банкови сметки през акаунти в интернет са бич за обществото. Нужда от драйвери и специфичен софтуер засилва предлагането на такива услуги.

Спектър на ит услугите

Различните компютърни услуги може да обхващат много широк спектър от дейности и сервиз на електроника. Така например условно може да ги разделим на хардуерни и софтуерни услуги, в зависимост от това дали става въпрос за сервиз, ремонт и диагностика на компютри и лаптопи, или проблемите са чисто програмни. Интересен факт е, че повечето компютърни и ит фирми не обръщат достатъчно внимание на проблемите на своите клиенти. Така последните са принудени или да се справят сами до колкото могат, или да търсят специализирани фирми извършващи еднократна и абонаментна поддръжка на електроника.

Големите компютърни фирми предимно продават

Големите фирми ограничават дейността си с внос, асемблиране, продажба на готови компютри и лаптопи, както и части за тях. В софтуерно отношение клиентите обикновено са оставени да се „оправят“ сами със софтуера, избора и инсталирането на операционна система, избора и инсталирането на определени програми, което в същност е сериозен пропуск.

Малките сервизи и фирми идват на помощ

Запълването на тази празнина се поема от сервизи и фирми предлагащи специализирани компютърни услуги и компютърна поддръжка. Такъв е случая и с нашия сервиз за лаптопи и компютри в кв. Изток, на ул. „Атанас Далчев“ 7, град София. Сервиза разполага с възможност за пълна диагностика и ремонт на лаптопи, ремонт на настолни PC. Предлагаме възможности за инсталиране и преинсталиране на всички операционни системи, включително Windows и Linux. Също така извършваме всички видове софтуерни услуги по намиране и инсталиране на програми и драйвери. И още: почистване на вируси, чистене на лаптопи, инсталиране на софтуер по поръчка, разрешаване на всякакви софтуерни проблеми, несъвместимости и други. Към услугите вече изпълняваме също отдалечени дистанционни компютърни услуги и съпорт за всички фирми и частни клиенти не само в София, но и в цял свят, непосредствено чрез използване на възможностите за Remote Support на Teamviewer.

Share this post

Post Comment