Защо да си купим лаптоп, а не компютър

Защо да си купим лаптоп, а не компютър

Защо да си купим лаптоп, а не компютър

 

Изтъкнахме плюсовете на компютрите, така че сега е време да кажем и с какво лаптопите ги превъзхождат.

Пазарът буквално е залят с най-различни модели и марки лаптопи. Щом решите да си закупите наистина ще ви се предоставят доста възможности. Ценовата листа също е доста разнообразна и общо казано има по нещо за всеки джоб. Все пак при избор на такова устройство трябва да се съобразите с нуждите си, за какво ще го ползвате, преди да направите покупката.

Преимущество на лаптопите

Днес няма да наблягаме на марките лаптопи, а на техните предимства пред настолните компютри. Ще изложим защо е по-добре да притежавате мобилно устройство пред настолно.

  1. Размера има значение – големината на лаптопите е с пъти по-малка от тази на компютрите. Това ги прави по-мобилни и удобни за пренасяне. Няма да се лъжем, доста е удобно да се излегнем на леглото или да се изпънем на дивана и да вършим работата си или да изгледаме някой филм. Компакността му позволява да не се купува специално бюро за него. Спокойно можете да го сложите на холната масичка или тази в кухнята и да си работите. От тази гледна точка спестявате място в дома, което можете да използвате за други мебели.
  2. Зареждане – не е задължително винаги когато използвате лаптопа той е включен в захранването. Все пак батерията издържа най-малко час, което е доста голямо предимство пред компютрите.
  3. Липса на многобройни кабели – лаптопа има само един кабел и той е за зареждането. Няма да се чудите как да го скриете, както се получава при настолните устройства. Другия кабел е за мишката, която разбира се винаги може да бъде „спестена” и да се използва тъчпада. Безжичната му свързаност с Интернет също е едно огромно предимство.
  4. Лаптопите са икономични устройства – автономното из захранвате ги прави икономични устройства, може да не са включени само час или два в захранването, но все пак е нещо. Тук е важно и да споменем, че днешните лаптопи са направени от доста качествени елементи, при които консумацията на енергия е сведена до минимум.
  5. Цена – митът, в който се разказва, че лаптопите са по-скъпи от компютрите вече е разбит. На пазара можете да намерите лаптопи и компютри с идентични характеристики. В повечето от тези случаи лаптопа е по-евтин на настолното устройство.
  6. Старост – всяка една вещ с времето остарява. В повечето случаи, компютъра се превръща в ненужна вещ, която заема доста място. Продажбата му е немислима, защото вече модела е остарял. Остава варианта да се пуснат частите му, но и тук търсенето е минимално. Лаптопите също остаряват, но въпреки това запазват относително висока цена.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.