„Възраждане” на изтрити файлове

„Възраждане” на изтрити файлове

„Възраждане” на изтрити файлове от компютъра

В случай, че компютъра или лаптопа ви има повреда и не иска да се стартира или пък сте изтрили важни за вас информация от устройството може да използва два метода за възстановяване на файлове.
Както казахме може да сте загубили важните си файлове при повреда с компютъра или лаптопа ви. В такъв случаи е най-добре да занесете устройството си в сервиз, за да се установи проблема и да се разбере дали има някакъв шанс за възстановяване на изгубените вече файлове Ако все пак имате „доза понятие” от устройства и мислете, че можете да се справите с ще ви предложим един метод, който може да използвате за възраждането на информацията, която ви трябва Все пак е важно да споменем, че не винаги този метод е успешен и хич не е лесен за хора, които нямат представа и специални умения към устройствата.
Ето и метода, който може да използвате за възстановяване на информация/файлове в случай на повреден хард диск: Като за начало трябва да имате или да вземете на заем друг лаптоп или компютър, за да свържете с него хард диска. Първата стъпка, която се предприема винаги в тази ситуация е внимателното отваряне на вашето устройство, за да достигнете до твърдия диск. За самото прехвърляне на файловете се ползва специален софтуер. Метода е надежден и в повечето случаи се прехвърля и се възстановява голяма част от загубените файлове. Разбира се файловете, които се намират в повредената част на хард диска няма да могат да бъдат „съживени”. Все пак ако информацията, която трябва да възстановите е много важно за вас се обърнете към специалистите в сервизите, те може и да ви помогнат за възстановяването. А като цяло в Нета има доста безплатни програми, които можете спокойно да изтеглите и да ги използвате по предназначение, а именно за възстановяване на файловете ви.
Възстановяване на файл, който е прехвърлен в кошчето и е изтрит от там – неволната грешка, която сте направили може да бъде поправена, но не бива да се чака дълго време, защото иначе нейното възвръщане ще е невъзможно. Когато изхвърлите файл в кошчето и го изтриете и от там, той всъщност не се изтрива завинаги и може да бъде върнат. Връщането му обаче може да стане само, ако на неговото място не е записан нов файл. Ако предприемате записване на нов файл наистина няма да можете да възстановите стария. За връщането на изтритите от кошчето файлове и информация се ползват специални инструменти, които можете да намерите из Интернет пространството и да изтеглите. Работата на този инструмент е да сканира твърдия диск. Той намира наскоро изтритите файлове и ги възстановява на вашето устройство. Пробвайте възстановяване с Recuva.
Ако не можете да се справите сами при задачата за възстановяване на файлове след изтриване от кошчето или при повреда на хард диска е по хубаво да потърсите специалисти, които наистина ще направят всичко възможно информацията, от която се нуждаете все още да върне обратно в компютъра или лаптопа ви. Знайте, че за връщане на важна информация, която е загубена по една или друга причина съществува платен професионален софтуер, който може да се справи с проблема. Така че по-добре потърсете помощта на специалист.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.