Цени на компютърни услуги в София.

Цени на компютърни услуги в София.

Цени на компютърни услуги в София

Цените на компютърни услуги в София варират в зависимост от услугите, които се предлагат

Цените на компютърните услуги в София могат да се формират според политика на съответния компютърен сервиз или фирма. Има няколко основни неща, които трябва да знаят клиентите що се отнася до цените на компютърните услуги в София.

Като цяло конкуренцията в столица е огромна и това налага нуждата от гъвкавост и креативност. В противен случай един компютърен сервиз или фирма трудно би могла да оцелее в големия град.

Два са основните начина са формиране на цените на компютърните услуги в София. Единият начин е заплащане на час, а другият според услугите, които се извършват.

цени на компютърни услугиПовечето сервизи и специалисти практикуват заплащане според извършените услуги и според ценоразпис, който е поставен на видно място и достъпен за всички клиенти. Един от сигналите, че избраният от вас сервиз може би не е достатъчно надежден е липсата на ценоразпис. Това най-малкото говори за липса на професионализъм от страна на компютърния сервиз. Компютърната техника е скъпа и фина техника и отстраняването на проблеми свързани с нея не е евтино. Но това  не означава, че компютърният специалист може да определя цените според настроението  си.

Всяка услуга трябва да има регламентирана цена, В цената влизат сумата за труд и сумата за части, които са използвани при ремонта. Повечето сервизи имат фиксирани цени за профилактика на лаптоп, почистване и смяна на паста; почистване на компютъра или лаптопа от вируси, инсталиране и преинсталиране на операционна система и антивирусна програма, инсталиране на драйвери. Това са стандартни процедури техните цени в няколко различни сервиза могат да ви ориентират за това доколко избраният от вас сервиз е надежден. Разликата в цените на тези услуги в различните сервизи не трябва да се различава значително, защото това са стандартни услуги. Не може в един сервиз цената за почистване на лаптоп да е 30 лв., в друг 50, а в трети 10.

Докато 30 лв. е нормалната цена и това предполага,че сервизът предлага нормални цени, 50 лв., е твърде много за подобна услуга, то 10 лв. е смешна цена и предполага, че сервизът не е надежден и вероятно хората, които работят е него не са професионалисти.

Това е един пример за начина, по който цените в компютърните сервизи могат да ви кажат много за качеството на услугите.

Разбира се това никога не е гаранция, но поне е отправна точка, по която можете да се ориентирате.

За да не се окаже, че сте дали много пари без да получите желаните услуги, то винаги питайте за цените на услугите, които ще извършат от компютърния сервиз. Особено с София е много важно да направите щателно проучване на начина на ценообразуване.

Заплащането на час може да е нож с две остриета, тъй като често пъти се случва ремонтът да се протака ненужно, за да се вземат повече пари от клиента.

Цените на компютърните услуги в София трябва да се проучват внимателно преди да се направи избор на компютърен сервиз.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.