Инсталация на Windows 8

Инсталация на Windows 8

Инсталация на Windows 8  и Windows 8.1

Инсталация на Windows 8Инсталацията на Windows 8.1 може да стане, ако вече имате инсталирана операционна система Windows 8

Обновлението на Windows 8 продължава да се обновява до последно преди официалното си излизане на пазара. Една от новите функции на новата разработка е опростен начин за отваряне на менюто – новият интерфейс предлага малък бутон с три точки, заимстван  от Windows Phone.

Добавени са широка гама от текстови менюта, които се намират на различни места в приложенията и операционната система. Целта е потребителите да са максимално улеснени и да намират необходимите програми и функции по най-лесния възможен начин. Новости има и в самите приложения. Новите функции на достъпа до мейла ще ви помогнат по-лесно да намирате файлове, адреси и информацията, от която се нуждаете.

Програмата Skype ще бъде внедрена в операционната система като с времето ще замести изцяло програмата Messaging

Има редица промени и в стартовия екран. Повечето нови функции са свързани с максимално използване на интерфейса.

Както Windows 8, така и Windows 8.1 предлага много нововъведения и промени в сравнение с предшественика си Windows 7, повечето, от които не са особено лесни за откриване. За целта Майкрософт предлага секция наречена „Помощ и съвети“ на стартовия екран.

Windows 8.1 в окончателния си вид в крайна сметка ще бъде безплатен ъпдейт за потребителите на Windows 8, подобно на ранните Service Packs на Windows. За сега, въпросът обаче е как да получите този изключително важен софтуер операционна система, която всъщност още не е съвсем готова? Имате две възможности. Можете да инсталирате Windows 8.1 върху съществуващата операционна система, или можете да актуализирате съществуваща инсталация на Windows 8.

Преди да изберете, знайте едно нещо: Windows 8.1 Preview е по същество една бета версия на новата операционна система. Това не е завършен. Това не е полиран. И определено не е перфектен.

Като такъв, най-вероятно не искате да инсталирате Windows 8.1 Preview на вашия основен компютър или таблет, или на който и да е от решаващо значение устройството, на което разчита ден след ден. Вместо това вземете резервен компютър или устройство , за да сте сигурни, че няма да се наложи да инсталирате нова операционна система след това.

Как да стигнете директно до десктопа на Windows 8.1?

От Taskbar – Properties, изберете Navigation tab в секцията „”Taskbar and Navigation properties”. В секцията “Start screen” отбележете опцията “Go to the desktop“ вместо „ Start when I sign in.”.

Как да персонализирате началния екран на Windows 8.1?

Харесвате ли го или не, началният екран на Windows 8.1 е тук и и определено се управлява по-лесно от предшественика си Windows 8.

За да започнете, на началния екран вече имате възможност за персонализация, където можете да използвате различни настройки. Щракнете с десния бутон на началния екран и изберете бутона Customize от App бар. Екранът потъмнява леко, за да посочи, че сте в режим Customize.

Щракнете върху някое от приложенията и няколко опции ще се появяват на app бар, включително Unpin, деинсталирате, Преоразмеряване, и “Turn live tile on”. Кликнете върху опцията Resize, и ще видите четири различни размера: малки, средни, широко и големи. Всички четири размера появяват само за определени плочки; повечето други плочки предлагат две или три различни размера.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.