Инсталиране на Windows 8.1 – трикове и съвети

Инсталиране на Windows 8.1 – трикове и съвети

Инсталиране на Windows 8.1 – трикове и съвети

Инсталиране на Windows 8.1При инсталирането на Windows 8.1 има някой трикове и съвети, които можете да използвате.

Както всяка операционна система, Windows 8.1 си има своите особености и не е зле да научите някой тънкости по настройването му.

Как да синхронизирате фонови изображения за началния екран и десктопа?

Windows 8.1 предлага повече възможности за избор на фона на началния екран, отколкото  ще намерите в неговия предшественик. Можете да избирате от широк набор от изображения, цветове и акценти. Това е добре дошло като вариант, тъй като прави визуалния скок между началния екран и работния плот по-малко шокиращ, отколкото в Windows 8.

За да съответства на профила на вашата началния екран и десктоп, уверете се, че сте в началния екран. След стартиране на Charms бар, кликнете върху Settings и след това изберете Персонализиране. Различните варианти за избор фон се появяват като умалени изображения в горната част на прозореца Персонализиране, с фон на работния плот на последния елемент в списъка. Сега, след като сте направили това можете да променяте фона на работния плот по всяко време.

Как да сортирате списъка с приложенията?

В Windows 8 Apps екрана поема някои от ролите на стария Windows Start менюто, като показва всички ваши инсталирани приложения. В Windows 8, на екрана Apps просто се изброяват вашите приложения по азбучен ред. (Не можете да го подреди по друг начин и не можете да следите кои приложения са инсталирани наскоро.)

Тук идва Windows 8.1 който включва някой нови функции, които бяха нужни и в предишната версия на операционната система. От началния екран, щракнете върху стрелката надолу до долния ляв ъгъл на екрана, за да стигнете до екрана Apps. По подразбиране, вашите приложения все още са сортирани по име, но можете бързо да промени това. Кликнете върху “от името” опцията до думата “Apps” в горната част на екрана. Вече можете да задавате реда на сортиране по дата инсталиран, от най-използваните, или по категория. И всички приложения наскоро сте инсталирани са подчертани с думата флаг “NEW”, така че можете да следите, кои са най-новите.

Как да Персонализиране на Start бутона

Да, Start бутона се завръща в Windows 8.1, но вероятно няма да е точно това, което сте очаквали. Това е, защото на Start бутона се е върнал, но не на Start менюто. В Windows 8.1, щракнете върху Start бутона по подразбиране, просто ще ви отведе до началния екран от всеки друг екран. Но вие можете да промените поведението на Start бутона, така че да стане по-близко до познатото старт-меню.

За да направите това, отидете на работния плот, щракнете с десния бутон върху лентата на задачите и изберете Properties от появилото се меню. Изберете Навигация в раздела ” Taskbar and Navigation properties”. В “Start екрана” раздел, проверете опцията ” “Show the Apps view automatically when I go to Start.”” Щракнете върху OK.

Сега, когато щракнете върху бутона Старт, ще видите вашия Apps екран, с всички ваши инсталирани приложения.

Как да промените настройките на дисплея?

В Windows 8.1, все още можете да коригирате настройките на екрана от контролния панел, но може да ви е по-бързо и по-лесно от  PC Settings .

Стартирайте Charms, кликнете върху Settings  и след това изберете “Change settings.” В PC Settings екран изберете раздел за “PC & устройства” и изберете лявата колона. В екрана на дисплея, сега можете да увеличите или намалите резолюцията, чрез плъзгане надясно или наляво. Можете също да промените ориентацията на екрана между портрета и пейзажа-удобен вариант за таблетки.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.