Инсталиране на Windows 8 – полезни указания

Инсталиране на Windows 8 – полезни указания

Инсталиране на Windows 8 – полезни указания

За успешно инсталиране на Windows 8 е най-добре да премахнете съществуващата операционна система, освен ако не става въпрос за нов лаптоп или нов компютър без инсталирана операционна система.

Чисто инсталиране на Windows 8 се препоръчва за най-новите и актуални модели, за да имате оптимално функционираща система.

При този начин на инсталиране се премахва всичко съществуващо в системата и операционната система се инсталира на чисто.

Първото, което трябва да направите, ако искате да запазите информацията си, е да архивирате важните данни и да ги съхраните на външен носител. Това се налага, тъй като при този вид инсталация, всички данни ще се загубят.

Следващите стъпки включват поставяне на диска с операционната система в оптичното устройство или USB. Следвайте стъпките, през които ви води системата, за да инсталирате операционната система.

Изберете съответния език, времевата зона и начина на въвеждане. Следва самото инсталиране. След няколко секунди, ще трябва да въведете Product Key, който се състои от 25 цифри, без който операционната система не може да се инсталира.

След това ще се появи Microsoft Software License Agreement, огромен текст, който съдържа условията за ползване на Windows 8. Приемете условията, като първо прочетете текста, нещо, което почти никой не прави.

Следва важният въпрос „Кой вид инсталация предпочитате?“ Вариантите са Upgrade или Custom. Изберете Custom:Install Windows Only.

Следващите стъпки ще ви преведат през премахването на съществуващата операционна система. Знайте, че това ще доведе до пълно изтриване на съществуващите данни и въднъж премахнати не можете д ги възстановите. След това ще видите, че хард дискът вече не е разделен на отделни части.

След това ще започне същинското инсталиране на Windows 8. Тази стъпка отнема най-много време и може да отнеме 10-120 минути в зависимост от бързината на компютъра. След като инсталирането завърши, компютърът ще се рестартира. Системата ще извърши още няколко стъпки, за които не се налага вашата намеса. Изчакайте търпеливо, докато се извърши този процес.

Следва да извършите допълнителните настройки на операционната система. Изберете цвета на екрана си и име на компютъра.

На теория преминаването през стъпките за инсталиране на Windows 8 не е трудно,но понякога се появяват проблеми. Ако не сте запознати изцяло с функционирането на системата, може да се окаже, че няма да можете да се справите с инсталирането.

Тогава не се колебайте да потърсите помощ от специалист, който ще ви помогне да се справите със затрудненията.

Специалистите съветват да не се опитваме да оправим проблема сами, за да не се окаже, че трудът ни по инсталирането е отишъл на вятъра.

Освен това ако се доверите на специалист няма да ви струва много, но ако се наложи да се оправят проблемите, които сами сте предизвикали, може да се стигне до увеличаване на цената.

Вие решавате!

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.