Изтрити файлове и програми за възстановяване

Изтрити файлове и програми за възстановяване

Изтрити файлове и програми за възстановяване

 

Има няколко много полезни тула, които помагат за възстановяването на неволно или погрешно изтрити файлове.

 

възстановяване на файловеКогато изтриете неволно важни за вас файлове от компютъра ви със сигурност косата ви се изправя, защото или трябва да започнете всичко от начало или ще ви се наложи да набавяте многото информация пак. Няма гаранция, че без да искате ще натиснете бутона за изтриване, но не бива да се паникьосвате, защото има начини с помощта на програмки, които са напълно безплатни и служат възстановяване на вече „погубените” данни.

Архивиране в облак или на външен носител

Добре е първо да споменем, че ако желаете файловете ви да са защитени напълно е да ги архивирате. Може да го направите на външен диск или флашка, а също и в облак. Все пак много хора смятат това за загуба на време и изразходването на излишни усилия, но в много от случаите точно това ги пази непокътнати. Каквато и да е причината да не сте предприели тази стъпка е добре да сте подготвени, ако изтриете данните без да искате. Затова още сега инсталирайте една от по-долу предложените програми за възвръщането на изтрити файлове, за да сте се подготвили и да не се „изправяте” на нокти при една нелепа грешка.

Програми за възстановяване на изтрити файлове

Можете по-погрешка да изтриете файлове, доклади, таблици, снимки или каквото и да е друго, а то може да бъде възстановено с една от следните програмки:

  1. Recuva – много лесна за ползване програмка, която ви позволява да възстановите изтрити файлове, чрез съветника или ръчен режим. Когато не можете да намерите информацията, която ви е нужна и имате опасения, че може да е изтрита е добре да ползвате съветника. Там ще можете да въведете точно файла (снимките, документите или други), който ви интересува. Всичко може да се въвежда и ръчно, което е един плюс на програмката. Също така програмката има светлинни индикатори. Те показват до каква степен има вероятност файловете да бъдат възстановени. Например зеленото означава, че всичко е поправимо, а червеното, че шансовете са минимални или никакви.
  2. Restoration – добре е, че тази програмка е не само безплатна, но и е съвместима с всички версии на MS Windows. Тя е доста мощна и при почти всички случаи успява да върне изтритите файлове. Има функции, които позволяват да търсите по име, размер и други параметри на файла, който сте изгубили.
  3. Undelete Plus – тя също работи с всичките версии на Windows, което е голям плюс. Също има функция, чрез която се показва колко е увреден самия изтрит фаил и до колко може да бъде възстановен.
  4. TestDisk – професионална програма, полезна и добра, която се ползва от дълго време за възстановяване на изтрити файлове. За жалост с нея се борави трудно и е предимно за специализирана употреба.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.