Какво да правим ако Windows спре да зарежда и да работи?

Какво да правим ако Windows спре да зарежда и да работи?

Проблем със зареждане на Windows. Windows спря да работи.

Уиндоуса ми не стартира.

Има много причини Windows да се срине и да спре да зарежда и да работи нормално. Той просто спира да се стартира, като показва различни грешки на черен или син фон с бели надписи. Проблемите при стартиране на Windows може да са най-разнообразни. Като се започне от срив в boot сектора MBR, през проблеми с логването в юзъра, до незареждане на иконите на десктопа, зацикляне или замръзване след успешно показване на иконите на десктопа. Най-често тези проблеми стават при по-стария Windows XP. При Windows Vista, Windows 7, Windows 8 такива сривове също са възможни и стават, но много по-рядко. За съжаление Windows XP е все още най-използван към момента, въпреки че още през април месец тази година от Майкрософт спряха поддръжката му официално. Причината за това е много проста. Първо потребителите са свикнали вече с него и не желаят да променят навиците си като тепърва се учат да работят по новите версии. Второ – Windows XP е единствения, който може да работи добре и бързо на стари компютри и лаптопи с едноядрени процесори.

 

Най-често проблемите при зареждане се изразяват в следните грешки:

1. NTLDR is missing or corrupt – липсва файл NTLDR, който още се нарича NT loader, или boot loader.

2. След стартиране на Windows компютъра остава на черен екран – системата блокира на празен скрийн.

3. winload.exe is missing or corrupt – \Windows\system32\winload.exe – проблем с BCD и MBR

4. ntoskrnl.exe is missing or corrupt – накратко липсва файла Windows NT operating system kernel

5. Hal.dll is missing or corrupt – липсва файл Hardware Abstraction Layer

6. появява се син екран с бели надписи – поредица от грешки с най-различни възможни съобщения за грешки

7. Invalid boot.ini file

8. Съобщение на черен екран гласящо: „Windows could not start because the following file is missing or corrupt: Windows\System32\Config\System“

проблем със стартиране на уиндоус

Още проблеми при стартиране на Windows:

 1. Можете да влезете, като кликнете върху вашия потребителски акаунт , но след това не можете да се зареди десктопа с иконите и да отворите програми.
 2. Windows иска активация и се връща назад без да зарежда десктопа – това е проблем с активирането на вашия Windows XP.
 3. Вашият компютър показва логото на Windows, но не успява да влезе. Виждате „Non system disk or disk error“, или подобно съобщение. – възможен проблем с твърдия диск на компютъра.
 4. Вашият компютър спира веднага , след като го включите.
 5. Вашият компютър не се включва изобщо.
 6. Трябва да извършите инсталиране с поправяне на Windows XP от Repair конзолата на инсталационния диск с Windows XP
 7. Windows XP остава на черен екран и долу в дясно в системния трей се появява звездичка със следното съобщение: “This copy of Windows is not genuine” Това е проверката за легитимност на Майкрософт, или още Windows Genuine Advantage (WGA) notifications
 8. Други грешки и проблеми при зареждане на Windows

проблеми със стартиране на windows xp

Какво може да се направи, за да фиксиратe грешките при зареждане и стартиране на Windows?

Това което всеки от вас сам може да пробва е да рестартира компютъра и още преди да започне зареждането на Windows да започне да натиска и пуска, все едно помпа клавиша F8 от клавиатурата. По този начин вие извиквате помощното меню за стартиране на Windows. В него излизат различни начини за стартиране на Windows, което изглежда точно като на следващата снимка на екрана.стартиране на Windows в Safe Mode

На първо място опитайте да осветите опцията „Last Known Good Configuration“ и натиснете Enter. Това би възстановило последната здрава конфигурация за успешно стартиране. Много често това не помага, но не пречи да пробвате, преди да потърсите експертна помощ.

Най-първото нещо, което обикновено ни идва наум да се направи в такива случай е да преинсталираме Windows. Но едва ли това е най-разумното решение на проблема, особено в случаите когато имаме важна информация на компютъра, имаме инсталирани важни програми за работа с база данни, сертификати, електронен подпис, банкиране и прочее.

За всеки отделен проблем има съответно решение. Най-добре е да не поемате рискове сами да си оправяте компютъра. По добре потърсете специализиран сервиз, в който ще са в състояние да фиксират проблемите със стартиране. Важното е да знаете, че инсталацията и преинсталацията на уиндоуса в такива случаи далеч не е единственото решение на проблема. За връзка с нашия сервиз „Изток“ може да ни търсите на 0894700233

Share this post

21 thoughts on “Какво да правим ако Windows спре да зарежда и да работи?

 1. валентин · Edit

  Ок. Safe mode се вижда на монитора, но стрелките не работят и не позволява изпълнение на действието. Изписва Start Windows Normally и се рестартира отново до същото положение. Изход?

 2. Няма един отдговор на този проблем. Но след като и сейф мод не работи е по-добре да се преинсталира Windows

 3. При мен компютърът се включи, но при следващо стартиране отново се появи черният екран. Какъв съвет ще ми дадете?
  Благодаря.

 4. Всеки подобен проблем говори за сериозни бъгове в операционната система. Пробвайте като изтеглите и инсталирате тази програма http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html . Пуснете я да работи в секция Repairs през Safe Mode и изчакайте докато приключи. След това рестартирайте и проверете дали нещата са наред. Не е лошо да минете и стъпки от 2 до 4 преди това.

 5. Велизар · Edit

  Здрасти компютърът ми е със Windows 10. Вчера го инсталирах, но когато го включа зарежда иконата на Windows но не зарежда начален екран. Помощ

 6. използвам уиндоус 10.не мога да си вляза в компютъра не ми дава никъде да си напиша паролата.след като го рестартирам,ми зарежда уиндоуса и ми изкарва дата и час.след това натискам ентер и треба да ми изкара име и да си вкарам паролата а то отива на някаква друга страница и има нещо neterra.КАКВО ДА ПРАВЯ?

 7. Сервиз Изток се намира срещу хотел Плиска в квартал „Изток“, на улица Атанас Далчев 7 на първия етаж в стара триетажна кооперация. Донесете го най-добре.

 8. Павел Мерекьов · Edit

  Благодаря за препоръките. Всичко се получи прекрасно.

 9. Николай Траянов · Edit

  Здравейте,

  Вчера ми от Енергото спряха тока внезапно, незнам поради каква причина
  Аз работех на PC – то, цъках една игра, така като изгасна тока и компютъра ми се изключи.
  След един час дойде тока, а аз чак след някъде два часа след като дойде тока пуснах компютъра,
  Започна да зарежда Windows – са,(Windows XP Service Pack 2 1.25 RAM 128 MB Video)на петата чертичка от зареждането ми се рестартира, като преди това ме пита за Save Mode. И така, каквато и опция да избера от Save Mode ми се рестартира, като при зареждането, мисля че се чува някакъв шум от хард диска. Моля за съдействие

 10. При Windows XP такива проблеми са много чести. Възможно е да е станала грешка във файловата система. CHKDSK през DOS е решението на проблема. Но аз лично ви съветвам да си намерите по-добър компютър и да си инсталирате Windows 7. Крайно време е при вашата система.

 11. Здравей с уиндолс XP съм рестрартирах PC и след като зареди и ме докара на десктопа виждам само мишката без икони без старт бутон какво да направя ???

 12. БОЖИДАР · Edit

  на екрана излиза да поставя дата 1990 година и месец и ден на черен фон на лаптопа

 13. Биоса ви се е ресетнал и е върнал датата на производство на лаптопа предполагам

 14. Анонимен · Edit

  Може ли да попитам дали може монитор да се оправи при удар, защото едно деъе хвърли тежка топка по монитора и излезнаха светлинки дали е възможно да се оправи този проблем.

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.