Компютърни услуги: инсталиране на лаптоп, преинсталиране

Компютърни услуги: инсталиране на лаптоп, преинсталиране

Компютърни услуги:  инсталиране на лаптоп, преинсталиране на лаптоп и на PC.

преинсталиране на лаптоп, инсталиранеКои компютърни услуги са най-често срещаните?

Трудно е да се каже. Многообразието на проблемите с компютри и лаптопи е толкова голямо, че е трудно да се изброят всички възможни неща, които могат да се случат в ежедневието при работа с лаптоп и компютър. И все пак има решения, които най-често прилагаме за разрешаването на проблеми с техниката. Такива решения са например преинсталирането на Windows– а.

Кога и защо се прави преинсталация на Windows?

Обикновено причините за преинсталиране на лаптоп могат да бъдат много. Зараза с вируси, неправилно инсталирани и деинсталирани антивирусни програми и особено смарт секюрити версии на антивирусни програми, които вграждат свои модули в системата на Windows. Точно те при едно неправилно премахване от лаптопа или компютъра или пък при заразяване с вируси биват блокирани.

Така в моята практика съм имал случай, при които следствие на проблем с инсталацията на Аваст интернет секюрити, програмата не може да бъде премахната напълно. Следствие на това блокира изцяло интернет трафика от и към компютърната система. Всъщност причината често да прибягваме до преинсталиране на Windows на нашия лаптоп и компютър е точно в това. Преинсталацията изчиства всички натрупани грешки в системата, в регистрите на Windows, в файловете на програмите, като по-този начин разрешаваме проблемите, които иначе не сме в състояние да оправим. Точно тук възниква следващия важен въпрос, касаещ преинсталирането на Windows-а.

Не може ли вместо да преинсталираме, да възстановим състоянието на системата?

Отговорът е че може, но точно тук растат изискванията към компетентността на сервизния техник. Най-лесното решение на проблемите с лаптопи и компютри е те да се преинсталират. “Преинсталация за щяло и нещяло, пък каквото ще да става след това” – това е мотото на всеки дилетант, готов срещу скромна сума да преинсталира вашия компютър и лаптоп.

Колко често да се преинсталира?

Преинсталирането на лаптоп и преинсталацията на компютри не бива да става стихийно. Много мои клиенти са ме питали дали трябва всяка година да им се преинсталира Windows -а. Дори ме питат на колко месеца е добре да се преинсталира, почти както си сменят носните кърпички. Отговорът определено е не! Един добре инсталиран и настроен Windows може спокойно да не бъде преинсталиран дори 5, 6 години и повече. Разбира се условие за това е редовната профилактика и поддръжка от опитен експерт минимум веднъж дори и два пъти годишно.

Share this post