Компютърни услуги: как компютърът да работи по-бързо?

Компютърни услуги: как компютърът да работи по-бързо?

Компютърни услуги: как компютърът да работи по-бързо?

бързи компютърни услуги бързо
как компютърът да работи по-бързо

Компютърните услуги са важна част от нашия живот. Ето как може сами да направим така че компютъра да работи по-бързо. Услугата се предлага в специализираните компютърни сервизи, които предлагат услуги за ремонт и профилактика.

Съвета на специалиста

Вижте няколко съвета от специалиста по компютърни услуги как компютърът ви да работи по-бързо.

Внимавайте от къде сваляте инсталатори за програмите.

Не инсталирайте на компютъра каквото ви падне. Не инсталирайте софтуер, освен ако не е абсолютно необходимо. Допълнителният софтуер забавя вашата система. Ако нямате нужда от него, не го инсталирате, просто, за да го имате. Повечето компютри са пълни с ненужни програми, които само забавят работата му. Ако всички хора инсталираха само необходимите им за работа или забавленията, от които се интересуват програми, то много компютри щяха да работят по-лесно и бързо.

Премахнете всичко излишно което не се ползва.

Отидете в контролния панел, изберете “Add / Remove Programs”, и премахнете всякакви програми, които не използвате. Уверете се, че нямат нужда от нея, преди да я премахнете, а ако срещнете някакви трудности, се консултирайте със специалист по компютърни услуги. НИКОГА не премахвайте програма, с която не сте наясно. Ако не знаете за какво служи, не сте я инсталирали или не са ви информирали, че е инсталирана, не я трийте – може да навредите на компютъра повече, отколкото си мислите.

Почистете от временни и ненужни файлове

Премахнете всички ненужни файлове. Често пъти трупаме файлове, които вече не са ни нужни с години и така затормозяваме работата на компютъра. Прегледайте всички налични файлове, за такива, които могат да бъдат изтрити, особено, ако компютърът ви е бавен.

Избягвайте ленти с инструменти на браузърите си.

Не инсталирайте ленти с инструменти. Почти всяка програма, която инсталирате предлага добавянето на отделна лента с инструменти, а това забавя страшно много работата на компютъра. Освен това много от тях съдържат шпионски софтуер и вируси, които могат да скапят цялата ви система.

Не отваряйте много програми наведнъж

Стартирайте минимум брой програми едновременно. Независимо колко добри са параметрите на компютъра ви, колкото повече програми стартирате едновременно, толкова повече забавяте работата му. Често пъти има много програми, които се стартират автоматично с пускането на компютъра и вие дори не знаете за тях. Те също забавят компютъра и го правят по-тромав и бавен. Ако не искате тези програми да се стартират, потърсете услугите на компютърен специалист, който да ви помогне с премахването им.

Не слагайте всичко на десктопа

Не пълнете декстоп-а с всичките си файлове. Използвайте другите директории, за да съхранявате файловете си. Поставени на десктопа, карат компютъра да работи по-бавно.

Внимавайте със сайтовете, които посещавате. Твърде много сайтове съдържат зловреден софтуер, който може да навреди на компютър ви или в най-добрия случай само да го бави и да спъва работата ви.

Използвайте специализиран софтуер за премахване на излишните данни и информация на компютъра си. Ако не сте наясно как да го използвате, доверете се на специалист в компютърните услуги.

ВАЖНО!

Ако всичко, което знаете за компютъра се изчерпва с влизането в Интернет, тегленето на филми и музика и писането на и-мейли, то щом компютърът ви започне да работи по-бавно и усетите, че явно има някакъв проблем НЕ започвайте да триете наред каквото видите само, защото не го използвате и всъщност не знаете за какво служи. Така 100% ще изтриете части от оперативната система или важни драйвери, без които компютърът ви изобщо няма да работи.

И ако все пак го направите, поне запомнете какво точно сте изтрили, за да може да кажете, когато го занесе в сервиза за компютърни услуги.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.