Компютърни услуги по домовете

Компютърни услуги по домовете

Компютърни услуги по домовете.

Предимства и недостатъци

Компютърните услуги по домовете могат да са много удобни, когато се появи проблем с вашия компютър. Компютърните услуги по домовете стават все по-разпространени. Така клиентът получава възможност да получи адекватна помощ без да мърда от дома си. Имате нужда от преинсталиране на операционната програма, премахване на вирус или зловреден софтуер. А може от инсталиране на определени програми или почистване на компютър?

Това може да стане и без да се налага да разнасяте компютъра си до сервиза за компютри.

Какви са предимствата на компютърните услуги по домовете?

Единственото, което трябва да направите е да се обадите и да заявите нуждата си от посещение. Записвате си час и компютърният специалист ви посещава във време удобно за двете страни.

Домашното посещение на компютърния специалист е особено удобно що се отнася до настолните компютри. Докато лаптопа може да се занесе по всякакъв начин, то настолният компютър трябва да се занесе задължително с кола. Ако не разполагате с кола, трябва да хванете такси, а това е допълнителен разход и усложняване на ситуацията.

Така пестите време и средства- не висите по задръствания, не разнасяте компютъра си, не чакате да ви обърнат внимание в компютърния сервиз. Удобно е и това, че в домашна обстановка ще се чувствате по-спокойни.
Освен при проблем с компютъра можете да използвате компютърни услуги по домовете и за профилактика, както и да имате абонаментен план за поддръжка на компютъра си.

Друго предимство е това, че не се налага да чакате със седмици, за да се отстрани проблема, а това става на място в дома ви.

Какви са недостатъците на посещението на компютърен специалист по домовете?

Едно от нещата, които може да смятат за недостатък е допълнителната такса, която се заплаща при компютърни услуги по домовете. Ако сте преценили, че си струва, може да се каже, че това не трябва да ви спира. Разбира се всеки уважаващ себе си компютърен специалисти или компютърен сервиз ще ви уведоми предварително за допълнителната такса, която се заплаща.

Друг, много по-важен недостатък, е това, че ако проблемът е хардуерен, то компютърният специалист не може да предвиди от разстояние какъв точно компонент е за смяна. Това означава, че ще се наложи да чакате допълнително, за да ви се достави отново.

Има проблеми, които налагат използването на по-специфична апаратура и  това не може да стане на място в дома ви. Това са не повече от 10% от случаите, защото все пак идвайки в дома ви компютърният специалист е максимално подготвен за диагностика на проблема.

И не на последно място, не  винаги е възможно компютърният специалист да се отзове веднага. Но ако имате доверие на избрания от вас компютърен сервиз, то това няма да е проблем. Все пак качеството винаги си струва чакането.

Внимавайте на кого се доверявате за компютърни услуги по домовете. Ако компютърният специалист не е част от специализиран компютърен сервиз, то има голяма вероятност да попаднете на некомпетентен „специалист“, а това може да ви струва много по-скъпо в последствие.

Имайте предвид, че не всички компютърни сервизи предлагат компютърни услуги по домовете.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.