Компютърни услуги посредством Anydesk и Teamviewer

Компютърни услуги посредством Anydesk и Teamviewer

Дистанционни услуги през интернет с Anydesk и Teamviewer

 

Компютърните услуги от разстояние осъществено чрез програми като Anydesk и Teamviewer е една много полезна услуга, която дава чудесна възмоност на специалистите да поправят лаптопа или компютъра ви от разстояние.

Времето на носенето на кутии и лаптопи в сервиза за дребни неща бързо отминава. Това е така, защото все повече сервизи започнаха да предлагат една сравнително нова услуга, а тя е поправка на устройството от разстояние. Всъщност това е доста удобно и практично. Все пак така няма да се наложи специалиста да идва у вас или пък вие да носите устройството в сервиза. Новата услуга спестява време и нерви, така че ако се възползвате от нея, най-вероятно ще останете доволни.

В какви ситуации можете да ползвате дистанционните компютърни услуги и кога те няма да ви свършат работа?

При какви проблеми можете да използвате новата услуга?

За почистване на устройството от вируси, инсталация на програми, игри и други, възстановяване на изтрити файлове, диагностики с замерване на температурите на диска, видеокартата, процесора или чипсета, проверка на рам паметта, диагноза за състоянието на хард диска и хардуерни компоненти и др.

Причини за невъзможност за ползване на дистанционните компютърни услуги са:

Възпрепятстване на интернет връзката и неработещо (незареждащо) устройство. Това са две от главните изисквания за успешно извършване на отдалечени компютърни услуги. Ако нямате връзка с Интернет, програмата, с която работят специалистите, няма да може да бъде стартирана. Същият е случаят и когато компютъра не работи, няма как да се стартира нужната програма за поправка.

Програма за извършване на дистанционни компютърни услуги

достъп през тиймвюърПрограмата, която ползват специалистите най-често се нарича Teamviewer . По нашенски тимвюър или тиймвюър. Също така се ползват и други модули за дистанционен достъп, но като цяло тимвюъра е най-често ползван за целта. За да използвате тези услугите на специалите първо трябва да изтеглите програмата тиймвюър и да я инсталирате на вашето устройство. Добре е да я запишете на дескопа си, за да ви е под ръка винаги при нужда. Това ще ви спести време за търсенето и при повторно използване.

Как да направим връзка със сервизния техник?

Ако е дошло времето за ползване, просто стартирайте програмата. На екрана ви ще излезе малко диалогово прозорче със син цвят. В него ще е записано вашето ИД (Your ID) и парола (password). Те трябва да се изпратят на специалиста, който ще поправя устройството ви. За изпращането на данните можете да ползвате електронната си поща, facebook, skype, viber или телефона си. Когато техника получи тази информация, той спокойно може да започне работата си. В зависимост от проблемите, времетраенето на поправката е различно. Другото, което трябва да знаете, е че при този вид поправка, диалоговия прозорец на програмата за дистанционно управление не бива да се затваря. По-време на поправката не бива да работите на устройството. Можете обаче да гледате какво и как се прави, за да сте запознати със сесията, която се извършва. Тя може да ви бъде в полезна за в бъдеще.

Разплащане при извършването на дистанционни компютърни услуги

Има различни начини за плащане на услуги. Най-често при извършването на този вид услуги е по банков път. Но не само. Може също по куриер да се плати,  например по Еконт, или чрез изипей в офис на EASYPAY. Вариант е също плащането да се направи в брой на място в сервиза на ул. „Атанас Далчев“ 7.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.