Компютърни услуги при загуба на данни

Компютърни услуги при загуба на данни

Компютърни услуги при загуба на данни

компютърни услуги при загуба на данни

Възстановяване на данни

Компютърните услуги на специализираните сервизи се използват много често за възстановяването на данни.

Услугите свързани с възстановяването на данни се извършват във всички компютърни сервизи. Разликата е най-вече в качеството на услугата и дали възстановяването на данни и информация става на софтуерно или на хардуерно ниво.

Загубата на данни може да е най-кошмарното нещо. Особено, ако става въпрос за фирмени данни и фирмена информация и загубата й би означавала и финансова загуба.

Правете редовно бекъп

Всички компютърни специалисти препоръчват да се прави бекъп на всички важни файлове и информация, за да се предпазим от неприятни изненади. Това може да ни струва много нерви и пари. Ако не знаете как да направите това, консултирайте се с компютърен специалист. Дори и да се наложи да дадете пари за тази услуга, то това може да ви спести много пари след това, при евентуална загуба на информация.

Опасността от загуба на данни е най-честа и сериозна що се отнася до фирми и организации. При тях информацията свързана с дейността в повечето случаи се намира в компютрите.

За това е много важно да се взема предпазни мерки и да се знае от къде може да дойде опасността.

Причини за загуба на данни

Вижте кои да основните причини, които могат да доведат до загуба на данни.

    Кражба

Най-елементарният начин за загуба на данни е чисто и просто изчезването на лаптопа или компютъра ви. Това се случва най-вече при частните потребители. При фирмените компютри има риск, ако служителят използва лаптоп, в който се съдържа важна информация и го използва извън офиса. Общо взето никой не е застрахован от кражба. Най-неприятното е, че тук компютърният специалист е безсилен. За това е важно е да съхраняваме архив с информацията си на външен носител, който държим отделно от лаптопа си.

    Изтриване по невнимание.

общо взето тук става въпрос за лош късмет и отново може да се случи на всеки; хубавото е, че съвременните компютри имат по-съвършени механизми за предпазване от тотално изтриване, а и компютърните технологии напреднаха доста и един добър компютърен специалист може да възстанови неволно изтритите данни.

    Опит за саботаж

Малко в духа на теорията на конспирацията, това важи за фирмените компютри; всяка фирма си има своите недоволни служители и често пъти мистериозното изчезване на данни може да се случи поради желанието на някой от тях да саботират работата на фирмата. Правилното архивиране е един от начините за защита, но един „хакер“ може да заобиколи защитата и да нанесе сериозни вреди на фирмата чрез изтриване на важна информация.

    Вирус или зловреден софтуер

Това е една от най-често срещаните причини за загуба на данни, независимо дали става въпрос за частни лица или фирми. Тук сервизът за компютърни услуги ще ви помогне да се отървете от вируса и с малко повече късмет ще възстанови загубените данни.

   Увредени файлови структури

Тук профилактиката е едно от най-важните неща, защото ако не прочиствате редовно компютъра си, може да даде грешки, които да доведат до загуба на данни.

   Проблем с твърдия диск

Това е един от най-сериозните проблеми, който може да застигне вашия компютър. И най-често загубата в следствие на хардуерен дефект е необратима.

Винаги, когато ви сполети нещастието да загубите важни данни поради проблем с компютъра си, потърсете специалист с областта на компютърните услуги и стискайте палци да може да възстанови данните ви.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.