Компютърните услуги – видове, значение и необходимост.

Компютърните услуги – видове, значение и необходимост.
професионални компютърни услуги
видове компютърни услуги

Какво да разбираме под ” компютърни услуги “?

Какви видове биват компютърните услуги? За кого са важни и кой не може без тях?

Тези , а и други въпроси възникват и са особено актуални днес, когато няма дом, офис, магазин, фирма и други, където да няма поне един компютър, или лаптоп и в които поне веднъж годишно да се нуждаят от професионални услуги и поддръжка.

Защо всеки един от нас се нуждае от услуги свързани с компютърна техника и сервиз? Отговорът е: защото всеки един компютър, или лаптоп се нуждае през определен период от време от почистване, профилактика, обезвирусяване, преинсталация на операционната система, диагностика и ремонт понякога, както и от разрешаването на много други проблеми, възникващи често в процеса на ползуването му.

Не отричам, че много хора успяват да се справят добре и сами с поддръжката на своята домашна и офис техника. Истина е обаче, че в повечето случаи не разполагаме нито с достатъчно свободно време, нито с необходимия опит и професионализъм, за да се справим с някои по-сериозни проблеми, които може да възникнат. Сигурно ще се съгласите, че има голямо значение, как ще бъде направена една инсталация на Windows, или преинсталация на Windows на лаптоп, или на компютър.

Важно е например да разполагаме не с каквато и да е, а именно с актуална версия на операционната система. От огромно значение е също как ще направим настройките, инсталирането на драйверите и програмите, след като приключи инсталацията на Windows. Какви да е драйвери не вършат работа. Какви да е програми също не стават. Важно е драйверите да са оригинални, а програмите да са отбрани и последни версии, за да се сведе до минимум възможността от възникване на проблеми впоследствие. Не всяка програма, която намерите в интернет, гугъл, или друга търсачка ще върши работата, за която се предполага. Да не говорим, че може да попаднете лесно на зловреден софтуер, с който да заразите компютъра си и така да влошите напълно нещата. Свидетели сме на постоянното ежедневно обновяване на операционните системи и софтуер. Няма месец дори от официално излизане на пазара на най-новата версия на Microsoft Windows 8.1. и вече се предлагат лаптопи с инсталирана Windows 8.1

частни и бизнес услугиКакви са видовете ит услуги, на които всеки може да разчита, независимо дали е обикновен  домашен потребител, или работи в голяма фирма.

На първо място като най-често срещани компютърни услуги при компютрите това са необходимостта от инсталиране на Windows, инсталиране на програми за определени нужди, преинсталиране на Windows с или без запазване на файловете, тоест чиста преинсталация с преразпределяне на дяловете и форматиране на диска. Също така чести са почистването от вируси и зловреден код, софтуерната и хардуерна профилактика, която включва редица дейности, свързани най-вече с обновяване на софтуера, версиите  на плъгините, файловете на операционната система, почистване от временни файлове, спайуер и много други.

Други важни услуги, без които не можем са: възстановяване на данни и файлове при срив на Windows, разкодирането на заключени с пароли компютри и лаптопи, свързването в локални мрежи и интернет, настройването на рутер и мрежа, настройване на електронна поща, настройване или прехвърляне на настройки за определени програми, електронни подписи, уеб базирани приложения, периферни устройства, като принтери, скенери, камери, касови апарати.

Знайте, че винаги когато имате необходимост от професионални и надеждни компютърни услуги, то може да разчитате на нас и нашия сервиз в София. При възникнали въпроси и за контакт не се колебайте да ни намерите на 0894 700 233.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.