„Най-безгрешните” безплатни антивирусни програми

„Най-безгрешните” безплатни антивирусни програми

Кои безплатни антивирусни програми може да използваме за защита от вируси?

Безгрешна антивирусна програма не съществува, но днес ще ви представим някои безплатни антивирусни програми, които се славят с високо качество и надеждност на прихващане.

Всяко едно мобилно устройство се нуждае от ефикасна защита, защото “лошите” вируси върлуват навсякъде из нета докато сърфирате. За да се предпазите устройството си е задължително да имате инсталирана мощна антивирусна програма. Днес тук ще намерите кратък списък на безплатни програмки, които да ви пазят от злонамерените атаки. За всяка една от тях ще кажем по малко, ще споменем нейните плюсове и минуси, а вие ще решите, коя е най-подходящата за използване от вас у дома.

Безплатни антивирусни програми с високо качество:

 

Microsoft Security Essentials

безплатна антивирусна на Майкрософтдобра антивирусна, която от Windows версия 8 върви по подразбиране към операционната система на мястото на Windows Defender. Препоръчвам!

AVG Free Edition

антивирусната програмка ви пази от троянските коне и други зловредни паразити. Един от нейните плюсове, е че предпазва компютъра ви в реално/сегашно време. Притежава мощен щит при сърфирането в нета, скенер на “тайния” ви е-мейл. Има ценното автоматично обновяване, което хич не е за подценяване. Слави се, като един от най-добрите щитове за устройствата. Няма да сбъркате, ако я изтеглите и инсталирате. Бавното и обновяване влиза в категорията с минусите за програмката, но все пак няма за къде да бързаме, щом става въпрос за запазването на данните.

Avira AntiVir Personal

защита в сегашно/реално време е един от плюсовете на програмката. Отново има включено незаменимо автоматично обновяване. Програмката се качва само с няколко стъпки, и дори хора с малки познания в областта могат да се справят. Предлага се с безплатен лиценз за 1 година. Най-вероятно ще забравите точно кога сте я изтеглили и инсталирате, но не се паникьосвайте и стряскайте, няма да останете без защита, защото се обновява само 30 дена преди да изтече лиценза. Програмката е удобна, защото се ползва от вече позабравените системи. Има и минуси, които са, че при програмаката липсва нужния почти на всички ни е-мейл скенер.

Avast Home Edition

автоматичното обновяване, е-мейл скенера и защитата в сегашно време се предлагат и тък. Новото при Avast Home Edition, е че има “boot time” скенер. Неговата цел е да премахва ненужните програмки при стартирането на компа. Инсталацията на български я прави доста предпочитана за ползване. Доста объркващия интерфейс, който има обаче се отчита, като минус.

360 Total Security

една чудедсна модерна алтернатива на класическите антивирусни програми. Интересно при тази програма е че интегрира ядра от три други антивирусни, същевременно е лека и работи добре и на по-стари машини. Препоръчително е да се инсталира на по-слаби компютри.

Malwarebytes Anti-Malware

отново имаме версия на български, а това хич не е за подценяване, всеки търси нещо, което може да разбира. Бързичко и лесно се справя с намираните и унищожаването на вредните вируси. Бързината и при сканиране е завидна и прецизна. Минусът при тази антивирусна, е че липсва опцията за защита в реално/сегашно време. Е като всяко едно друго нещо и това се закупува, стига да сте готови да си платите за удоволствието.

SpywareBlaster

ефикасен щит на потребителите ползващи Firefox или Internet Exsporer. Подържа защитата само при ползване на тези сървъри и няма ценното за всеки автоматично обновяване. Днес използването и е минимално.

Comodo Firewall

чудна антивирусна умело пазеща ви от от хакерите. Предлага уникалнен щит и добър надзор върху изходящи и входящи данни. Не се препоръчва за ползване от хора, които нямат опит в областта, самата програмка е малко объркваща и няма да се справят умело с управлението и.

KeyScrambler

при сърфиране из нета има риск от разкриване на личните данни, а това е програмката, която ги защитава най-качествено. Пази стриктно всички ваши пароли, сметки, номера на карти. Предимствата и са, че работи с почти всеки браузер и е доста лесна за управление. Като недостатък се отчита, че доста за доста от полезните ни услуги се налага да заплатим.

AdwCleaner

нова високоефективна програма за почистване на спай и адауер. Тя е незаменима при чистене на адауер и молуер от вашия лаптоп и компютър

Други добри антивирусни програми са Zemana Antivirus, Hitman Pro, Junkware Removal Tool

За превенция от вируси, както и експертно почистване от вируси и зловредни програми вижте нашите най-нови публикации.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.