Необходимост от професионални компютърни услуги

Необходимост от професионални компютърни услуги

Необходими ли са компютърните услуги?

ИТ услугите и в частност професионалните компютърни услуги се търсят все повече. Предвид на огромното количество компютри, лаптопи, таблети, нетбуци, ултрабукс и смартфони, които се ползват в цял свят търсенето на услуги расте.

Търсенето на добри компютърни специалисти расте

Фирмите, които изпълняват ит услуги: компютърни и софтуерни услуги не са достатъчни, за да отговорят на голямото търсене. Не бива да забравяме, че голяма част от по-възрастното население, за разлика от по-младите хора, не са в състояние сами да се справят дори с по-елементарните трудности, които възникват по време на ползването и които могат да се случат с тяхната компютърна техника.

Преинсталиране на техниката при проблеми.

Необходимост от професионални компютърни услугиНай-чести проблеми при компютрите са необходимостта от преинсталиране на операционната система през няколко години. Особено в случаите когато липсва редовна профилактика и абонаментна компютърна поддръжка се налага по-често да се преинсталира. Също така световен проблем номер едно е заразяването с вируси. Хакерските атаки, източване на банкови сметки през акаунти в интернет са бич за обществото. Нужда от драйвери и специфичен софтуер засилва предлагането на такива услуги.

Спектър на ит услугите

Различните компютърни услуги може да обхващат много широк спектър от дейности и сервиз на електроника. Така например условно може да ги разделим на хардуерни и софтуерни услуги, в зависимост от това дали става въпрос за сервиз, ремонт и диагностика на компютри и лаптопи, или проблемите са чисто програмни. Интересен факт е, че повечето компютърни и ит фирми не обръщат достатъчно внимание на проблемите на своите клиенти. Така последните са принудени или да се справят сами до колкото могат, или да търсят специализирани фирми извършващи еднократна и абонаментна поддръжка на електроника.

Големите компютърни фирми предимно продават

Големите фирми ограничават дейността си с внос, асемблиране, продажба на готови компютри и лаптопи, както и части за тях. В софтуерно отношение клиентите обикновено са оставени да се “оправят” сами със софтуера, избора и инсталирането на операционна система, избора и инсталирането на определени програми, което в същност е сериозен пропуск.

Малките сервизи и фирми идват на помощ

Запълването на тази празнина се поема от сервизи и фирми предлагащи специализирани компютърни услуги и компютърна поддръжка. Такъв е случая и с нашия сервиз за лаптопи и компютри в кв. Изток, на ул. “Атанас Далчев” 7, град София. Сервиза разполага с възможност за пълна диагностика и ремонт на лаптопи, ремонт на настолни PC. Предлагаме възможности за инсталиране и преинсталиране на всички операционни системи, включително Windows и Linux. Също така извършваме всички видове софтуерни услуги по намиране и инсталиране на програми и драйвери. И още: почистване на вируси, чистене на лаптопи, инсталиране на софтуер по поръчка, разрешаване на всякакви софтуерни проблеми, несъвместимости и други. Към услугите вече изпълняваме също отдалечени дистанционни компютърни услуги и съпорт за всички фирми и частни клиенти не само в София, но и в цял свят, непосредствено чрез използване на възможностите за Remote Support на Teamviewer.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.