Новата технология наречена PlaNet на Google

Новата технология наречена PlaNet на Google

Повече за новата технология наречена PlaNet на Google

 

На пазара ще излезе най-новата технология на Google, която е наречена PlaNet и със сигурност ще привлече доста внимание.

В днешно време всички обожаваме да се снимаме и да качваме снимките си в социалните мрежи. Повечето потребители използват услугата за отбелязване на местата, на които са направени снимките. За да улесни своите потребите Google създаде програмата PlaNet, която сама ще разпознава къде точно са направени снимките.

Модерният софтуер се разработва от фирма носеща името Mountain View. Новата технология, която ще излезе на пазара ще може да определи, къде точно е заснет всеки кадър и то без да се използва GPS за целта. Местоположението на снимките ви ще се определя, като се направи сравнение с базата данни на обозначени географски обекти из света. Новата технология не само ще разпознава забележителностите, но и различни видове животни, растения, а дори и храни, напитки и още много много други.

За да се направи тест на новия софтуер PlaNet е направено проучване с помощта на 10 пътешественици. Данните от направеното проучване показват, че новия софтуер разпознава местата, на които са се намирали хората, дори по-добре от техните познания за точната им локализация.

Компютърният специалист на Google Тобиас Вейланд сподели със своите „приятели” от MIT Technology Review, че новия софтуер носещ името PlaNet има огромно предимство пред хората. Той разпознава много повече места, отколкото един човек дори може да си позволи да посети за живота си.

Google за пореден път оправда очакванията на своите потребители и ще ги остави очаровани. PlaNet е поредната новост на гиганта, с която доказва, че се работи безспирно и специалистите оправдават очакванията на хората. Вече няма да се чудим как точно да отбелязваме дадено място, което сме посетили със семейство и приятели. Докато качим любимите си снимки, местата ще бъдат разпознати от PlaNet и ще сме доста улеснени.

За нас остава да чакаме с нетърпени новия софтуер PlaNet и в последствие да се радваме на лесната работа със софтуера, който автоматично ще разпознава местата, които сме посетили и да ги сподели с нашите приятели публично.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.