Основи на инсталирането

Основи на инсталирането

Основи на инсталирането

Има някои програми, които можем да си инсталираме сами и няма нужда да се обръщаме към фирмите за компютърна поддръжка. Само, че за да не се наложи след инсталацията на бегом да отидете до най-близкия сервиз, спазвайте някой основни неща.

Колкото и да ни е неприятно понякога се налага преинсталиране на Windows или операционната система, в редки случай инсталирането и на чисто нов компютър или лаптоп. Повечето хора запитани за операционна система признават само Windows, тя е най-разпространена и най-позната на хората, използващи компютри в европа. Тъй като предполагаме използвате компютъра си за браузване в интернет, игри, писане на документи, изберете него. Не защото е най-добър, има доста недостатъци и бъгове, но поне е изследван и разучаван многократно. И да не забравяме, че все още по-голямата част от софтуера е писан именно за тази операционна система.

Искате разбира се да пишете на кирилица. Нормално е. Не се лъжете да търсите какви да е програми, които да ви помогнат в това. Версиите на Windows си имат вградена кирилица и няма нужда от допълнително инсталирани програми. И покрай програмите за кирилизация стигаме до различните други програми, които сваляме и слагаме на компютъра си.

Най-добре се решава един проблем още преди да се създаде. В нашия случай, преди да свалите и инсталирате каква да е програма, замислете се нужна ли ви е наистина тя, ще ви помогне ли, имате ли необходимата информация как работи и ще можете ли после да я премахнете от компютъра. Не слагайте на компютъра си каквото ви падне, само за да го пробвате и защото и без това имате тоооолкова много място. Ако ви трябва програма за разглеждане и редактиране на снимки, разучавате, избирате тази, която ви се струва най-добра и си инсталирате само нея. Не ви трябват 10 програми, които да се допълват или да вършат едно и също. Много е важно след инсталацията на всяка програма да рестартирате компютъра.

И така в крайна сметка инсталирате си сами софтуера – колкото и да са стандартни съобщенията, които ви изписва програмата четете ги внимателно. Това важи и при премахването на програмата. Ако има нещо неясно, потърсете отговор в Интернет или попитайте човек, който е наясно с нещата. Не казвайте „после ще разбера“, защото понякога после може да е късно. Изпробвайте как работи дадената програма, разучете я и ако не ви върши работа я премахнете, заедно със всичките и файлове. Не отлагайте, защото така ще се натрупат неизползвани и непотребни програми, които могат да доведат до срив в системата, дори без да работят.

Въпреки всичко най-добрия начин да получите максимума от своя компютър или лаптоп е да го дадете за инсталиране на Windows на експерт, който е в състояние да направи най-доброто като производителност на системата и инсталира тествани и проверени програми.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.