Позабавлявайте се с Windows 10

Позабавлявайте се с Windows 10

Позабавлявайте се с новите функции на Windows 10

 

Windows 10 е вече инсталиран на хиляди настолни и преносими компютри. Както и при другите операционни системи, така и тук има с какво да се забавлявате. Повдигнете настроението си с едно от лесните за ползване приложения на Windows 10 и то без много усилия от ваша страна.

На първо място ще ви предложим да промените своята тема. Макар и да смятате това за нещо „по подразбиране”, то може да ви зарадва и то много. Разбира се има много „заучени” теми, от които може да направите вашия избор. Ако обаче никоя от тях не ви допада, възможностите не свършват до тук. Нека ви кажем как да стигнете до  „заучените теми” – цъквате върху бутона Start/Setting/Personalization/Themes/Themes Settings. И ако нищо там не ви харесва преминавате напрeд, като натискате Get more themes online. Когато гъкнете там ще бъдете „отведени” към Windows Download Center. Там има толкова много разнообразни теми, че няма как да не си намерите нещичко по вашия вкус.

Слушането на музика винаги може да ви ободри, а Windows 10 е сдобит с ново приложение, което се казва Groove Music. Преимуществото и предимството тук, е че приложението е синхронизирано с OneDrive. Това ви позволява да слушате своите любими песни безплатно и то не само от настолни и преносими компютри, а от всяко устройство.

Промяна на скрийнсейвъра ви ще ви достави удоволствие и може да ви върне в спомени за прекрасни моменти, защото можете да направите така, че да ви се показва слайдшоу на ваши снимки с любими приятели и семейството. Винаги когато компа ви заспи той ще сменя любимите ви снимки и ще можете да им се наслаждавате, като хвърляте по един бърз поглед към екрана. Самото настройване става лесничко, а именно чрез натискане на Start/Setting/Personalization/Lock Screen/screensaver Settings. Накрая правите своя избор на снимчици, които желаете да се сменят, когато компа заспи и сте готови. Със сигурност самото настройване ще ви отнеме повечко време, защото ще се потопите в магията на миналото си.

Новата функция предлагаща се от Windows 10 е Cortana. Приложението е гласово, но уловката тук, е че трябва да говорите и разбирате поне малко английски език. Можете да използвате функцията за разказване на вицове. Това, което трябва да направите е да кажете на своя микрофон “Cortana tel me a joke” (това означава, че желаете Кортана да ви разкаже интересен виц. Това ще ви развесели и най-вероятно ще ви разсее поне за миг от ежедневието и многото задачи и ангажименти, които имате да свършите за деня.

За да избягате от скуката едно от най-добрите решения е да изиграете набързо една игричка на компа. Предлаганите игри са доста увлекателни и често дори забравяме за времето, когато започнем. Новото при игрите в Windows 10, е че можете да ползвате функцията Game DVR. Чрез нея вие можете да запишете играта си и да я изпратите моментално на приятелите си, без да я напускате.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.