Предимствата на отдалечена компютърна помощ

Предимствата на отдалечена компютърна помощ

Предимствата на отдалечена компютърна помощ

Един от най-удобните начини за поддръжка на вашия компютър е използването на отдалечена компютърна помощ

Отдалечена компютърен помощ не е нещо сложно и може да се използва от всеки.

За да получите отдалечена компютърна помощ, вашият компютър трябва да е свързан към Интернет и да имате работещ Windows.След като инсталирате съответния софтуер и обясните проблема на компютърния специалист, оставете нещата в ръцете на компютърните специалисти и те ще се погрижат за проблема с вашия компютър.

С отдалечената компютърна помощ може да се извършват голям диапазон от софтуерни компютърни услуги. Извършване на профилактика на вашия лаптоп или компютър, възстановяване на данни, почистване от вируси, освобождаване на място на харддиска, отстраняване на проблеми свързани с операционната система, които са от софтуерно естество, инсталиране на различни програми, драйвери и периферни устройства от всякакъв тип.

Отдалечената компютърна помощ не позволява извършването на хардуерни услуги, преинсталиране на операционна система, разблокиране на компютър или лаптоп. Това са услуги, които могат да се извършат при посещение по домовете.

Това е една чудесна алтернатива на добре познатата и предпочитана от клиентите – посещение по домовете.

Посещението по домовете позволява предоставянето на почит същите услуги, както и отдалечената компютърна помощ, но е по-скъпо и по-неудобно. Особено за големите градове, където придвижването отнема много време, отдалечената компютърна помощ е особено удобен начин да получите помощ за софтуерните си проблеми, без дори да мръднете от бюрото си. Това е удобно и за компютърния специалист, който си спестява време от безкрайните задръствания и може на спокойствие да се заеме с проблема.

Отдалечената компютърна помощ се извършва с помощта на специализиран софтуер, който позволява на компютърния специалист да получи достъп до вашия компютър, за да отстрани проблема.

За целта е необходимо да изтеглите и инсталирате програма за отдалечена компютърна помощ. След като успешно сте инсталирали програмата, трябва да дадете достъп на компютърните специалисти до вашия компютър, като им съобщите паролата и идентификационния номер.

Заплащането на услугите обикновено става по банков път, чрез електронно банкиране или SMS.

Свързването се осъществява по Skype, където се обяснява проблема на оператора.

Различните фирми имат различна политика за цената на услугата – при някой е фиксирана, при други се определя на час.

 

При отдалечената компютърна помощ се намирате в комфорта на вашия дом и ли офис и не се налага да ходите до компютърния сервиз или компютърните специалисти да идват при вас – всичко става лесно и удобно с помощта на Интернет.

Ако обаче по някаква причина нямате достъп до Интернет или операционната ви система не работи, не е възможно да получите отдалечена компютърна помощ. Тогава ще се наложи посещение по домовете или посещение на компютърен сервиз.

 

С напредването на технологиите не е учудващо, че вече можем да получаваме помощ за своя компютър дистанционно, за това не се колебайте да опитате, ще останете доволни от удобството, което предоставя отдалечената компютърна помощ.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.