Преинсталиране на компютър. Преинсталиране на Windows 7 в София.

Преинсталиране на компютър. Преинсталиране на Windows 7 в София.

Преинсталиране на компютър, преинсталиране на лаптоп.

Преинсталиране в София, преинсталиране на Windows 7

Откакто се появи Windows 7 преинсталирането на компютри и лаптопи се облекчи значително. Вече може да инсталираме Windows 7, както от инсталационно двд, така и от бутваща USB флаш памет еднакво лесно. Стъпките по които се извършва инсталирането на Windows 7 от инсталационен диск и флашка са еднакви и лесни. Накратко ще опиша процеса на инсталиране със запазване на информацията на хардиска непокътната.

Начало на инсталация на Windows 7

И така да започваме инсталацията. Първо е необходимо да настроим биос на нашия лаптоп или компютър да бутва съответно от DVD или от флаша. След като стартира инсталацията минава през следните екрани на Windows 7:

инсталиране на компютър начало
инсталиране на компютър начало

На първия екран избираме езиковите настройки на Windows  и продължаваме с NEXT.

инсталиране на Windows 7 на компютър

Тук продължаваме с клик върху бутона “Install Now”

инсталиране на лаптоп

На това място на инсталацията е необходимо да маркираме квадратчето на I accept license terms, при което се съгласяваме с условията на Microsoft.

преинсталиране на компютър

Разпределение на дялове. Форматиране, изтриване, създаване, оразмеряване на дялове.

Тук избираме долното меню Custom(Advanced)

преинсталиране на лаптоп

Тази стъпка е важна, защото тук не бива да триеме, променяме или форматираме дялове на диска, ако искаме да запазим нашите файлове и информация непокътнати. От друга страна ако обратно искаме да направим начисто инсталирането то трябва да изтрием дяловете и да ги създадем наново използвайки опцията Drive options(Advanced) В случая просто избираме дял и продължаваме с NEXT.

инсталиране, преинсталиране

След копиране на файловете и отброяването на процента на копираните инсталационни файлове, инсталацията на Windows преминава бързо тези последващи етапи и компютъра се рестартира автоматично. Инсталационния процес продължава нататък

инсталация на Windows 7

След рестарта инсталацията на Windows 7 продължава до последното рестартиране…

инсталация на лаптоп

Настройване на потребител.

На този етап е необходимо от клавиатурата да въведем име на потребителя. Името на компютъра се въвежда автоматично но може да бъде зададено и ръчно. Следват редица настройки на времевата зона, клавиатурните езикови настройки и други. При всяка въведена информация продължаваме с NEXT до края на инсталацията, когато на екрана трябва да видим работния плот на Windows 7.

инсталиране на Windows 7
край на инсталацията на Windows 7

Ако виждате този екран на работния плот на Windows значи успешно сте преминали процеса и имате инсталиран Windows 7 на вашия компютър или лаптоп. Честито!

Разбира се оттук нататък ще се наложи да инсталирате необходимите драйвери за устройства, както и програми и настройки.

Потърсете експертна помощ.

Ако не успеете да се справите, или пък не желаете да рискувате вашите файлове и информация, може да ни потърсите на 0894 700 233. В сервиза извършваме експресно инсталиране и преинсталиране на лаптопи и компютри за до 40 минути. Цената е 40 лева. За всяка инсталация и преинсталация безплатно получавате инсталиране на пакет програми и почистване.

Share this post