Профилактика на лаптоп

Профилактика на лаптоп

Профилактика на лаптопПрофилактика на вашия лаптоп

Лаптопът е в пъти по-лесен за използване и удобен от настолния компютър, но трябва да бъдете внимателни, за да го използвате възможно най-дълго.

Лаптопите не са толкова лесни за отваряне и почистване , както настолни компютри са , но все пак имат нужда да се почистват редовно . За да започнете, просто се уверете, че компютърът е изключен и кабелът е изваден . Трябва да извадите батерията на лаптоп само за допълнителна безопасност.

Капакът на лаптопа

Ще започнем с почистване на външната страна на корпуса на вашия лаптоп, за да стане като нов . Използвайте влажна памучна кърпа за почистване на външната част на лаптопа. Препоръчително  е да се използва само вода, но ако има петна , които не могат да се почистват с вода , може да използвате спирт. Не използвайте домакински препарати за почистване!

Вътрешно почистване

Отломки като мръсотия, прах и косми могат да влязат във вътрешността на лаптопа и това затруднява преминаването на въздуха . Това може да доведе до излъчване на прекомерна топлината, което може по-късно да причини  проблеми с работата на лаптопа. Така че, имайте предвид, че въздухът, който излиза от лаптопа ви, трябва да е хладен, а не горещ . Отворите обикновено са разположени на гърба , отстрани или дори на дъното на лаптопа. Най-лесният начин за почистване е използването на памучен тампон или сгъстен въздух.

Ако използвате сгъстен въздух , бъдете внимателни и не пръскайте директно върху вентилаторите, тъй като може да ги повредите .

Клавиатурата

Клавишите на клавиатурата на лаптопа  са различни от стандартна клавиатура и те обикновено не могат да бъдат отстранени за почистване. Така че, за да почистите това, използвайте същата влажна памучна кърпа сте използвали , за да почистите външната повърхност на вашия лаптоп. Просто избършете с кърпа ключовете, за да премахнете праха и мръсотията. Можете също така да се използва сгъстен въздух , за по-добър ефект.

Мишката (Touchpad)

Почистването на мишката на лаптопа може да помогне на вашия лаптоп, за да изглеждат нов , както и да подобри на качеството на работа на тъчпад-а. Можете да използвате същата влажна кърпа за почистване на тъчпад-а.

LCD екран

Много неща могат да замъглят образа на вашия екран (като мръсотия, прах , пръстови отпечатъци и т.н.) и е добре да го почиствате редовно, за да виждате все пак какво има на него.   LCD екрана не е като обикновен монитор  , така че се изисква по-специално почистване.

На първо място, не пръскайте течности директно върху екрана. Това може да предизвика някои изкривявания на екрана. Също така, не използвайте хартиена кърпа за почистване от екрана , защото това може да доведе до надраскване. Вместо това, използвайте мека памучна кърпа. Опитайте се да използвате суха кърпа, но може да сложите малко алкохол, з да премахнете всякакви други петна , които остават . Спирт се използва за почистване на LCD екрани , преди да напуснат фабриката и да тръгнат по направление , така че е безопасно да се използва .

Вътрешните компоненти

Това не е най-лесната задача, но с всичката мръсотия, които може да се натрупа във вътрешността на лаптопа, това е важно да се направи. Ако мръсотията е твърде много , то може да забави работата на лаптопа.

Най-хубавото нещо, което можете да направите, ако смятате, че вашият лаптоп се нуждае от специално почистване, е да го занесете в специализиран сервиз за ремонт . Там професионалистите ще бъдат в състояние да ви кажат точно какво ще трябва да се направи за оптималната профилактика на вашия лаптоп.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.