Ремонт на монитори

Ремонт на монитори.

Сервиз и поправка на LCD монитори.

ремонт на монитори
ремонт на LCD монитори

В Компютърни услуги „ИЗТОК“ наред с ремонта и поддръжката на настолни компютри и лаптопи извършваме също така и ремонт на всякакви видове плоски (LCD) монитори. Ремонт на монитори се извършва само в специализиран сервиз за LCD монитори към фирмата. За разлика от ремонта на монитори ремонтите на настолни компютри, могат да се извършват и на място при клиента на повикване на посочен адрес.

Поправката на LCD монитори е сложна сервизна услуга, която изисква повече време за диагностика, ремонт и тест на монитора. Това може да отнеме седмица, или повече. Цените за подобни ремонти са от порядъка на 50 – 60 лв. и са с минимум три месеца гаранция. Ремонта на монитори при нас е с много висока степен на успеваемост.

Опита ни сочи, че обикновено ремонтирани при нас монитори години наред след това не дават никакви отклонения от нормата. LCD мониторите за разлика от компютри и лаптопи запазват относително по-високата си цена много по-дълго време. Това е така поради факта, че технологията в тази област се развива по-бавно и изискванията към мониторите не е чак толкова голяма.

Причини за повреди в монитора

Често пъти мониторите правят проблем няколко години след като са закупени. Най-често това е липса на напрежение в захранващата платка, следствие на издути или спукани кондензатори. Присветване за около секунда, последвано от изгасване е проява на проблем в захранването или проблеми с лампи или подстветка на дисплея. Възможно е също такива признаци да дава монитор с проблем в захранващата част. Смяна на някои електронни платки и елементи по захранването в такива случаи обикновено дава чудесни резултати.

Ако монитора ви гасне, не се включва или прави друг подобен проблем, преди да се засилите да го захвърляте на боклука, първо го донесете при нас. Добре е да се види доколко е сериозен проблема. Има много случаи, когато с минимум труд и средства е възможно монитора да се върне към живот при това за дълго време и без повторен проблем. Не се отказвайте от вашия шанс да поправите монитора си.

Не бързайте да го изхвърлите, само защото нещо не е наред с него.  Обадете ни се на 0894 700 233 и го оставете за диагностика. Не губите нищо, дори ако се окаже, че монитора не може да се ремонтира. Нашия сервиз не взима пари за диагностика и в случай, че ремонта не е извършен просто не плащате нищо. Обикновено монитори на 22 инча и по-големи, както и на LCD и плазмени телевизори си струва да бъдат отремонтирани, поради относително високите им цени. Приемаме също LCD телевизори, лаптопи за смяна на дисплей и матрица и други.

Кога си струва ремонта на монитор?

Напоследък има смисъл да се ремонтират и поправят само големи монитори, с размер на дисплея от 22 инча нагоре. Защо това се случва? Причината е, че при ремонт на монитор цената за труд и ел. елементи е не-по-малко от 50 лева. При положение, че вече се намират втора употреба монитори с размер на екрана 15 инча, 17 инча и 19 инча на цени под 90 лева, то започваме да се питаме струва ли си да ремонтираме такъв монитор. Нашия сервиз например предлага на свои клиенти монитори втора ръка с твърда гаранция от половин година. Цените ни са много изгодни. Така например 17 инчов перфектен монитор на Philips или Dell може да намерите при нас на цена от 70 лева. Също така предлагаме 19 и 22 инчови монитори в чудесно състояние и твърда гаранция на цени под 100 лева.

Смяна на матрица на лаптоп. Ремонт на дисплей на лаптоп.

Дисплеите на лаптопите също често се повреждат. Най-често проблеми са с подсветката, счупени и пукнати матрици, лентов кабел. Така че ако се нуждаете от смяна на матрица на лаптоп елате при нас и ние ще я подменим бързо. Матриците често не са много евтини, но това не означава, че трябва да изхвърлиме лаптопа си при първия проблем.
Независимо от проблема и модела на вашия LCD монитор, не пропускайте шанса си да го поправите. Свържете се с нас на телефон 0894 700 233.