Сервиз и поправка на лаптопи

Сервиз и поправка на лаптопи

Сервиз и поправка на лаптопи – 5 важни фактора

Изборът на сервиз за поправка на лаптопи е много важен, в случай че имаме проблем с нашия лаптоп, а и за профилактика и трябва да знаем как да направим правилния избор.

Сервиз за ремонт и поправка на лаптопи може да има на всеки ъгъл, но това не прави всички, които се занимават с това специалисти.

За целта се изиска доверие и професионализъм, тъй като всеки лаптоп съдържа важна информация, независимо дали е лична, или делова, на която клиентът държи. Всеки лаптоп по своему е важен и пазен от своя собственик. За това изборът не трябва да става на сляпо.

поправка на лаптопЕто няколко важни неща, които трябва да съблюдавате при избор на сервиз за лаптопи и поправка на лаптоп:

  1. Кой е правилният избор? Когато се появи проблем с един лаптоп има два варианта – да се поправи, или да се замени с нов. Колкото и странно да ви се струва понякога ремонтът е неизгоден, както за сервиза, така и за потребителя. Ако се налага да заплатите половината от сумата за нов лаптоп за ремонт, то е по-добре да закупите нов. Едно от основните причини за това е, че при подмяната на основни части като дънна платка, например, компютърните специалисти не могат да гарантират доколко този ремонт ще доведе до дълго и безпроблемно използване на лаптопа. Често пъти след смяна на дънна платка лаптопът не може да работи толкова добре, дори и частта да е чисто нова.
  2. Сервизът е надежден ако има добри отзиви от клиенти или някой ваш близък и познат е ползвал услугите на сервиза и е останал доволен от свършената работа.
  3. Как да запазите данните си? Много важен момент при всеки проблем свързан с лаптопа е това дали данните, съдържащи се в него ще бъдат запазени. Те физически се намират върху твърдия диск и в повечето случай на проблеми остават непокътнати, стига от сервиза да не форматират диска по време на поправката. Когато става въпрос за хардуерен проблем различен от дефект в твърдия диск то запазването на данни и файлове е напълно възможно. И е много важно дали ще попаднете на добри компютърни специалисти, които знаят точно как да действат в създалата се ситуация. Сигурен вариант е винаги да правите back-up на данните си едновременно на два физически различни носителя, за да не се получават ситуации, в които те да са заплашени от изгубване завинаги.
  4. Каква ще е цената на поправката? Преди да позволите на компютърния специалист да отстрани проблема, говорете подробно за това колко ще струва ремонтът. В повечето сервизи се прави диагностика на проблема, която се заплаща отделно от ремонта. Политиката на други е да не таксуват диагностиката, ако ремонтът се извърши от техния сервиз. В ерата на компютърните технологии не е трудно да намерите информация в Интернет за евентуалната цена, която ще трябва да заплатите за отстраняването на определен проблем. Това се отнася за случаите, в които сте наясно какъв точно е проблемът.
  5. Евтиното понякога излиза скъпо! Не смятайте, че ако намерите най-евтиния сервиз ще получите най-качествените услуги. Тази заблуда може да ви коства много повече средства и нерви в последствие.
  6. Не се притеснявайте да питате! Компютърният специалист трябва да може да отговори на всичките ви въпроси свързани с проблема на вашия лаптоп. Така ще бъдете наясно какво се случва в сервиза при поправка на вашия лаптоп.

Телефон за контакт със сервиза за лаптопи и компютри – 0894 700 233

 

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.