Възстановяване на файлове от хард диск

Възстановяване на файлове от хард диск

Възстановяване на файлове от хард диск
Възстановяването на файлове от хард диск не винаги е възможно,
Възстановяването на файлове от хард диск може да се окаже предизвикателство дори и за специалистите.
Понякога се оказва, че определени файлове от нашия компютър просто липсват и за това няма видима причина, но и самите тях ги няма. Паниката не е добър съветник, за това запазете спокойствие, преценете обективно ситуацията и направете необходимото, за да овладеете ситуацията.
Преди да започнете опити сами да възстановите файловете, имайте предвид, че безразборните действия могат да ви изиграят много лоша шега.
Важно е да знаете, че при дефектиране на хард диска, често пъти изтритата информация все още се намира на самия хард диск, но вие не я виждате. Това означава, че ако започнете да извършвате действия по хард диска, това може да доведе до пълната загуба на информацията, т.е да запишете нова информация върху вече съществуващата.
Ако не сте наясно какво трябва да се направи, не се ровете в компютъра, това не е гардероб, в който можете да намерите загубен чорап! Потърсете помощта на специалист!
Често пъти се подвеждаме по рекламите на програми за възстановяване на файлове и смятаме, че това е най-лесният начин и няма как да объркаме нещо. Имайте предвид, че ако тези програми бяха толкова ефикасни, броят на компютърните специалисти щеше рязко да падне, а това не се очаква да се случи в скоро време.
За да не се налага са изпадате в подобни стресови ситуации за в бъдеще, или поне да намалите шанса до минимум, задължително архивирайте и правете back-up на файловете си. Използвайте услугата за автоматичен back-up, която предлага Windows. Можете също така да използвате и външен хард диск.
Възстановяването на изтрити файлове от хард диск се налага поради редица причини.
Ако самият хард диск е получил дефект, понякога информацията не може да бъде възстановена и тук единствената ви утеха може да стане предпазливостта и архивирането. Не подценявайте презастраховането, защото може да ви спести редица проблеми и главоболия.
Запомнете, че действията, които се предприемат за възстановяването на файловете, следват точно определен ред и ако не се спази този ред, вероятността файловете да изгубени завинаги е голяма.
Компютърните специалисти следват процеси, които им помагат да се справят с този вид проблеми, за това не смятайте, че всеки може да извърши тези действия.
Имайте предвид, че често пъти причините за загубата на данните се крият в неправилно използване не компютъра, за това не подценявайте профилактиката и правилната експлоатация.
Важно е на всеки 6 месеца да посещавате компютърен сервиз и да извършвате профилактика на компютъра или лаптопа си. Това може да помогне за удължаването на живота му или предотвратяването на неприятности като загуба на информация от хард диска.
Понякога има и предупредителни сигнали, че има проблем с вашия хард диск – това са несвойствени звуци, които издава компютъра, забавяне в работата му или необяснимо рестартиране.
В такъв случай, не чакайте да се случи , а вземете предварителни мерки.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.