Възстановяване на файлове – план за спешна помощ (част 2)

Възстановяване на файлове – план за спешна помощ (част 2)

Възстановяване на файловеВъзстановяване на файлове – план за спешна помощ (част 2)

Успешното възстановяване на файлове зависи от много неща, ето още няколко стъпки ,които могат да ви помогнат да се справите с неприятния проблем.

Възстановяването на файлове изисква умения, подготовка и подходяща среда и инструменти.

Съвет # 4 – Никога не отваряйте на твърдия диск , не отстранявайте капака и не се опитвайте да поправяте хард-диска. По този начин вие може да причините непоправими щети на данните и всякакви бъдещи усилия да се възстановят , дори и от най-добрите специалисти да са напразни.Твърдият диск трябва да бъде разглобен в чиста стая, без прах от специалист , който има достъп до чиста стая и подходящи инструменти . Дори и най-малките частици прах могат да  унищожат тези данни. В специализираните сервизи това се прави в подходяща среда и от специалист, които си разбират от работата.

Съвет # 5 – Не тръскайте и не излагайте твърдия диск на екстремни движения. Твърдите дискове са деликатни части, съставени от нестабилните електронни и механични компоненти, които могат лесно да се счупят . Не поставяйте нищо върху компютъра или лаптопа, за да не увредите компонентите му . Неправилното боравене  с  техниката може да доведе до критична повреда и загуба на данни.

Съвет # 6 – Ако хард-дискът ви току що се е повредил , освен ако наистина искате да загубите всичките си данни, не форматирайте хард-диска. Този процес изтрива безвъзвратно всички данни от диска.

Съвет # 7 – Не превръщайте една обикновена и напълно поправима загуба на данни в бедствие . Не експериментирайте с данните върху хард-диска си . Първият опит за възстановяване на данни дава най-високи шансовете за възстановяване и колкото повече неуспешни опити правите, толкова по-голяма е вероятността да не успеете да възстановите данните. Да не се използва за възстановяване на файлове помощен софтуер тъй като това може да доведе до допълнително увреждане и по-нататъшна загуба на файлове и данни . За използването на такива продукти се изисква достъп до твърдия диск, който може да навреди допълнително  на вашите данни. Много случаи на загуба на данни не могат да бъдат възстановени чрез помощен софтуер и никоя помощна програма не може да възстанови данни от физически повреден хард диск. В повечето случаи процесът на възстановяване е много по- сложен, тъй като клиентът решава, че сам може да възстанови данните и така прави работата на специалиста много по-трудна и често пъти успехът не е сигурен.

Съвет # 8 – Напишете поредицата от събития , довели до загуба на данни – дали е имало инциденти и ако хард-диска е бил поправян не забравяйте да предоставят тези данни на компютърния специалист. Тази информация ще бъде от полза при диагностициране на проблема и намиране на правилното решение.

Компютърните сервизи предлагат широка гама от услуги за извличане на данни , включително USB за възстановяване на данни и SD карти. Всички  процедури по ремонта на хард-диска се извършват в чиста среда, за да го предпазят от допълнителни щети и замърсяване . Експертите за  възстановяване на данни имат умения и достъп до всички необходими инструменти , за да възстановят вашите данни.

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.