Възстановяване на снимки от различни носители

Възстановяване на снимки от различни носители

Възстановяване на снимки и други файлове, изгубени при форматиране и случайно изтриване.

Професионална помощ за възстановяване на снимки.

Снимките и изображенията са файлове, които обикновено имат разширения най-често . PNG – Portable Network Graphics , . JPG, и .JPEG – Joint Photographic Experts Group, . BMPbitmap image file, . GIF  – Graphics Interchange Format, . TIFF – Tagged Image File Format. Има и други формати на фотошоп например и други приложения свързани с редактиране на изображения, но основно са тези. В среда на Windows те лесно се визуализират в изображения, когато дадете изглед в режим на Thumbnails.

Снимките, които съхраняваме на хардиска, карта памет, външни носители като дискове и флашки, могат лесно да бъдат изтрити по невнимание. Как може да стане това?

Най-често опасността идва когато се наложи да се прави преинсталация на Windows-а на компютъра. Тогава е възможно по погрешка да форматираме грешния дял, където са разположени важни снимки, документи и други файлове на които държим. На практика се случва следното: рестартираме системата ( компютър, лаптоп, таблет ), след което бутваме от инсталационно СД, ДВД, или флашка. Когато сетапа на Windows стигне мястото където показва дисковете и дяловете на твърдия диск за възможни места на инсталиране погрешно може да изберем и форматираме диска/дяла със снимките и другите важни неща, вместо да форматираме другия дял. Проблема става още по-сериозен ако не се усетим, че сме допуснали грешка и продължим да инсталираме Windows на погрешния форматиран дял. Дефакто по този начин ние припокриваме снимките и документите от старата инсталация необратимо, като те се заместват с инсталационните системни файлове от новата инсталация. Това не бива да се допуска. В момента в който осъзнаете грешката си е най-добре да изключите компютърната система от тока и да спрете да правите каквото и да било. В такъв случай потърсете спешна помощ по възстановяване на изображения и документи. Ако все пак не се усетите навреме и завършите инсталацията на уиндоуса, не бързайте да се паникьосвате – все още има надежда по-голямата част от вашите файлове да се възстановят успешно. Нашия сервиз разполага с професионални програми за възстановяване на снимки и други файлове и данни, които са в състояние да върнат много голяма част от вашата информация, а в много от случаите успеха достига дори до 100%.  Най-важното е да потърсите експертна помощ по възстановяването възможно най-скоро, а не да се опитвате сами да оправяте, защото обикновено така влошавате нещата още повече, а шансът за успешно възстановяване става все по-малък.

връщане на изтрити и изгубени снимкиАко файловете са изтрити, дяла форматиран или припокрит частично с други файлове, то възстановяването е възможно, но с една особеност – файловете се връщат със служебни имена а файловата структура и разположението на папките, както и имената на папките, в които са били не могата да бъдат възстановени. При снимките това е хубавото, че те се визуализират след връщане и дори и със служебни имена на файла лесно може да ги сортираме и да ги намерим. Също така ако например имаме музикални файлове .mp3 или наречен още MPEG-1 Audio Layer 3 например, то те също се възстановяват със служебни имена, но показват в тагове информация за песента и изпълнителя. Важното е да запомните, че в случай на загуба на данни – бели те снимки, документи, клипчета, музикални, или някакви други трябва веднага да преустановите работа с компютърната система и да потърсите професионална компютърна помощ. За връзка с компютърен сервиз “ИЗТОК” ни звънете на 0894 700 233. Цената на възстановяване на изтрити и изгубени файлове, снимки, документи и други е 40 лева. И помнете – винаги поддържайте огледален архив на важните данни едновременно на два физически различни носителя за да нямате проблеми със загуба на данни. Едновременно на два твърди диска, два компютъра, два лаптопа, външен диск, флашка и др. Не разчитайте обаче на оптичните дискове CD и DVD, както на дискетите, защото те не са сигурни носители и могат лесно да ви подведат в момент в който най-много имате нужда от тях.

 

Share this post

Post Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.